REFLEXIONS ABANS DE L’INICI DE CURS (1 )

El curs 2009 / 2010, es caracteritza en altres coses, com el curs on la implementació de la LOE, es donarà per tancada.

Els alumnes que enguany faran sisè son la darrera promoció de la LOGSE, però es trobaran afectats pel nou currículum, i per tant també com els alumnes de sisè del curs passat hauran de passar les proves d’avaluació externa que fa el Departament d’Educació. A nivell del professorat això comporta un nou nivell d’exigència i de plantejament de les programacions, ja que aquesta prova es farà durant el mes de maig, o sia un mes abans d’acabar el curs acadèmic. Per tant el primer dubte es planteja aquí. Caldrà ajustar les programacions didàctiques al calendari de la prova?

Personalment jo crec que sí però es la meva opinió, i per tant hauré d’adaptar-me al criteri que tingui l’escola.

Per altra banda la implementació de la LOE, implica canvis en els llibres de text, els meus alumnes han fet el cinquè amb llibres LOGSE, i ara, es trobaran amb uns llibres nous, on s’aplica el nou currículum. En principi, no hauria d’haver cap problema, però em temo que alguns problemes tindré. Aquests vindran per l’àrea de matemàtiques, doncs l’escola ha comprat el llibres nous de la LOE a l’editorial Cruïlla, i aquesta ha canviat totalment el seu plantejament curricular. Per tant hagués estat millor mantenir els llibres LOGSE i a cinquè començar pel nou currículum. A més a més com aquest, són llibres de reutilització l’escola s’hauria estalviat uns diners, o be podia haver-ne comprat un altres.

Però no ha estat així, no voldria pensar que hi hagut una manca de reflexió en aquest tema però em sembla que sí. Per altre banda aquest llibre, és el pitjor que he vist, la seva distribució dels continguts, es feixuga, de difícil comprensió i per mi no segueix la lògica disciplinar, a més a més es presenta amb 15 unitats, fet que dificultarà el calendari, doncs l’exigència haurà de ser màxima.

Pel que fa al llibre de Llengua Catalana de l’editorial Castellnou, l’escàndol ja es immens, presenten aquest llibre com a nou, però l’únic que ha fer aquesta editorial ha estat canviar la primera unitat del llibre, la resta són idèntiques al llibre de la LOGSE.

El més trist és que l’escola també ha comprat el nou llibre. Per tant, això és un possible indicador, de que l’escola, no ha comparat els llibres i les editorials, han enganyat. Vull pensar que la confiança amb el comercial de torn, ens ha portat ha aquesta situació i l’escola ha gastat diners públics, que hagués pogut destinar-los per altres necessitats.

En proper post parlaré de les activitats d’aprenentatge i les competències bàsiques.Dejar un comentario

Tu deberías estar Logueado para postear un comentario.