FA NOU DIES

Fa nou dies que soc a l’escola, estic coneguen a tots els companys i amb ells l’estil del centre. Com ja intuïa la direcció és molt forta, amb això vull dir que tinc la sensació que és una escola de direcció vertical, amb format d’equip directiu i coordinadors de cicle, que diuen el que s’ha de fer i com s’ha de fer.

En principi res a dir, doncs les característiques del centre amb poc professorat estable, ha estat la causa d’aquest model, per al proper curs 2009 – 2010, sembla que aquesta tendència pot arribar a modificar-se, malgrat que els professors definitius, tampoc vindran ja que romandran en els seus actuals centres, amb comissió de serveis. D’això ja sabeu el que en penso. Ara espero que algunes de les actuals companyes també pugin quedar-se al centre amb comissió, per poder-ne tenir la plantilla més estable.

Les meves feines aquest dies han estat de donar suport i ajudar en tasques diverses com la de fer inventari del material de cicle mitjà, folrar llibres de la biblioteca, revisar llibres del Programa de reutilització. També hi he estat a les classes de cicle mitjà i cicle inicial. El curs on em trobo més còmode son els de cicle mitjà.

L’escola fa el programa de Filosofia 3-18, es prou interessant, però crec que hi manca reflexió amb el que suposa aquesta metodologia i la seva implicació amb la resta de les àrees, i , com no la seva vinculació en l’adquisició de les competències bàsiques. Pel que fa les competències bàsiques, tinc la sensació que no tenen interioritzat encara, el que significa l’aplicació de la nova Llei d’Educació (LOE) i no parlem de la LEC. Això ho dic per les programacions que he vist de cicle mitjà, on si s’aplica el format, però no veig clar l’esperit, ja que el llibre de text té un pes molt important i en les programacions i consten les activitats que s’han de fer del llibre. També realitzen la programació setmanal amb tot allò que cal fer i complir, i aquí rau la poca flexibilitat. S’han triat uns llibres i cal acabar totes les unitats, i això implica un ritme, que no permet tenir gaire creativitat.

Pel que fa a l’atenció a la diversitat no he pogut observar activitats preparades de manera especial per aquells alumnes que tenen diferent ritme d’aprenentatge, espero que hi siguin.Dejar un comentario

Tu deberías estar Logueado para postear un comentario.