TORNAR A L’ESCOLA

El proper dia 8 de juny torno de nou a l’escola. Fa aproximadament 20 anys que no soc tutor d’aula. Això serà tot un repte!

Durant tot aquest temps, he estat treballant en el sector educatiu, com a mestre en comissió de serveis al departament d’Educació, llevat quatre anys que he vaig poder gaudir d’una excedència que em va permetre treballar al sector editorial, en concret a l’editorial Santillana, com a Director d’edicions educatives, tot un repte, on vaig aprendre molt sobre l’organització i gestió d’empresa, i, la planificació de continguts en diferents projectes editorials de llibres de text de primària i secundària.

Malgrat que durant aquest temps no he estat a l’escola, sempre he pensat en ella.

Ara tornen a la trinxera, a la primera línia de l’educació, on la teoria es converteix en praxis quotidiana. La relació de nou amb nens i nenes de primària, la convivència amb nous companys, la relació amb pares i mares, la participació activa en un Projecte Educatiu de Centre, la planificació del curs i moltes altres coses, que tots els que estem en aquest àmbit coneixem prou bé.

Molts companys, em fan la pregunta de perquè vull tornar a l’escola? Quan em queden tants sols set cursos acadèmics per la meva jubilació, Perquè no he fet tot el possible per quedar-me a l’administració educativa?

La resposta per a mi es clara senzilla. L’Administració educativa per al curs 2009 -2010 ha decidit retallar les comissions de servei del professorat que estàvem treballant en els serveis educatius centrals, decisió que si pot estar a favor o en contra, jo he estat una de les persones afectades per aquesta retallada, doncs, cap a l’escola!!! el mestres ja sabíem que això podia succeir, i no passa res, no som mestres ? De que es queixen alguns? Si ja ho se, els hi fa mandra, tenen pànic, han perdut la confiança i la seguretat en ells mateixos, i això es trist.

Per altra banda, també es cert que la gestió o el model d’aplicació de les comissions de servei, no ha estat el millor possible. No pot ser que professionals de l’educació estiguem fen moltes vegades feines purament administratives, per això hi ha altres professionals.

Les comissions de servei haurien de tenir una durada màxima de quatre cursos, per feines concretes o endegar projectes determinats i desprès tornar al centre.

Tampoc em sembla bé que hi hagin companys en comissió de serveis en altres centres educatius, fen feina de mestres i deixant ocupada la seva plaça per un interí. Per què ho dic això, doncs per que em sembla molt important la estabilitat de les plantilles en les escoles i si un mestre va ha fer de mestre a un altre centre, ja existeix el mecanisme del concurs de trasllats, si mes no, crec que s’haurien de cercar solucions per aquest casos.

Per tant el dia 8 de juny de 2009, torno a l’escola, per conèixer-la, per poder estar al corrent, del que s’ha fet i del que es pensa a fer, per reciclar-me i així poder estar preparat pel proper curs.Dejar un comentario

Tu deberías estar Logueado para postear un comentario.